Mousserende wijnen van Kasteel Genoels-Elderen
                 
 
ZWARTE
PAREL
 
ZILVEREN
PAREL
 
ROSE
PAREL
 
DE PAREL 08
 
Al onze mousserende wijnen worden gebotteld en gedegorgeerd op het kasteel en zijn te koop zolang de voorraad strekt.
ALLE PRIJZEN VERMELD OP DEZE PAGINA ZIJN INCLUSIEF 21% BTW

 

Sinds november 2005 hebben wij ook een mousserende wijn in de verkoop.
Onze allereerste Zwarte Parel van de oogst van het jaar 2003.
In 1993 werd ‘Het Kiezelingenbos’ aangeplant met speciale variëteiten van Chardonnay-stokken, die uitzonderlijk geschikt zijn voor een mooie mousserende wijn. We hadden toen dus reeds de bedoeling om, wanneer die wijngaard 10 jaar oud was, te starten met de productie van een mousserende wijn. In 2003 hebben we hier dus voor eerst geoogst met die bedoeling.Van deze mousserende wijn zijn er 2 variëteiten in de verkoop: de Zwarte Parel Brut en Zilveren Parel Brut. In 2009 en 2010 werd deze wijngaard uitgebreid tot 11,5 ha met Chardonnay en Pinot Noir. Dit perseel zal vanaf 2011 ook Rose Parel Brut voortbrengen.

Zowel de Zwarte, de Zilveren als de Rose Parel Brut en De Parel 08 worden gemaakt aan de hand van de strengste normen, de Méthode Traditionnelle.

De basiswijn wordt gemaakt zoals andere stille wijnen. Bij het bottelen wordt er echter gist en suiker toegevoegd waardoor er een hergisting op fles gaat plaatsvinden. Door deze hergisting ontstaat er koolzuur en druk in de fles (tot 6 Bar).

De suikers worden omgezet in alcohol en dit proces zal stoppen wanneer alle suikers vergist zijn. Zo verkrijgen we een mousserende wijn, maar ook een laag bezinksel in de fles. De wijn zal op dit bezinksel gaan rijpen gedurende een bepaalde tijd. Dit heeft een zeer positieve invloed op de wijn. Volgens de Méthode Traditionnelle moet de wijn minimaal 9 maanden op dit bezinksel verder rijpen.

Onze drie Parels voldoen dus aan deze strenge normen. De Rose Parel rijpt 9 maanden en de Zwarte Parel rijpt 18 maanden op fles. De Zilveren Parel, uit de eikenhouten vaten, zal 36 maanden op fles rijpen.  Hierna volgt de remuage en de degorgering.

Bij dit proces worden de flessen regelmatig een kwartslag gedraaid, zodat zij uiteindelijk op de kop komen te staan. Het bezinksel dat in de fles zit, zal zo langzaam naar beneden schuiven en op de kroonkurk komen te liggen.

Het proces waarbij dit bezinksel wordt verwijderd noemt men ‘dégorgement’. De hals van de fles zal hierbij bevroren worden, waardoor het bezinksel een bevroren prop in de hals van de fles zal vormen. Aan de hand van een speciale machine zal deze prop dan verwijderd worden met de kroonkurk. Zo krijgt de fles zijn uiteindelijke kurk en kan de mousserende wijn terug minimaal 3 maanden rusten op fles, alvorens in de verkoop te komen.

De Zwarte Parel is volledig gelagerd in roestvrijstalen cuves. Bij het bottelen wordt er gist en suiker toegevoegd waardoor er een hergisting op fles gaat plaatsvinden. Door deze hergisting ontstaat er koolzuur in de fles. Volgens de Méthode Traditionnelle wordt deze wijn gemaakt en rijpt vervolgens minimaal 18 maanden op fles.

 

 
  De Zwarte Parel Brut rijpt 18 maanden op fles.
PRIJZEN ZWARTE PAREL BRUT
 fles (75cl)       vanaf 18.90 EUR 

 

ONLINE BESTELLEN

 

 

 
 
 
 
 

De Zilveren Parel zal volledig gelagerd worden in eikenhouten vaten. Bij het bottelen wordt er gist en suiker toegevoegd waardoor er een hergisting op fles gaat plaatsvinden. Door deze hergisting ontstaat er koolzuur en druk in de fles (tot 6 Bar). Onze Zilveren Parel uit de eikenhouten vaten zal 36 maanden op fles rijpen.

 

 
  De Zilveren Parel Brut rijpt 36 maanden op fles.
PRIJZEN ZILVEREN PAREL BRUT
 fles (75cl)       vanaf 28.20 EUR 

 

ONLINE BESTELLEN

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
PRIJZEN ROSE PAREL BRUT
 fles (75cl)*      vanaf 21.50 EUR 

 

ONLINE BESTELLEN

 

 

 
 

Reserve Groot Wijnjaar 2008
Extra Brut
Mousserende Kwaliteitswijn
Méthode Traditionnelle

Hand-geplukt en -geselecteerd
Een extreem lage opbrengst van 12hl/ha
Blanc de blancs 100% Chardonnay
Het hart van de eerste persing
Vergist en gerijpt in eiken vaten op de gist met bâtonnage om de wijn te verrijken. Acht jaar flesrijping sur lattes om een optimale harmonie te bekomen.
Kan reeds van genoten worden of mag nog verder rijpen.
Serveren op 10°-14°C.

“De Parel 08"
is het hoogtepunt van 25 jaar ijveren voor uitmuntendheid zowel in de wijngaarden als in de wijnkelder om de perfect gebalanceerde Méthode Traditionnelle te bekomen. De smaak onthult genereus met wijn expressies en is verleidelijk door z'n elegante complexe rijpheid met een delicate toets van eik en de finesse van Chardonnay. De aroma's worden versterkt door de uitzonderlijk lange rijping die bijzonder fijne "Parels" heeft voortgebracht.

De fles mag geserveerd worden van aperitief tot dessert en paart perfect met vis en wit vlees als ook met donkere chocolade. Ons uitzonderlijk wijnjaar 2008 heeft reeds een Gouden medaille voor “Beste Belgische Wijn”, een Gouden medaille en de beste wijn van de “Nederland – België” wedstrijd en een Gouden medaille op het “Concours Mondial” gewonnen.

De wijngaarden worden bewerkt, de druiven worden geselecteerd en de volledige vinificatie gebeurd op Wijnkasteel Genoels-Elderen. Bottelen, uitlogen en verpakken vindt plaats in onze kasteelkelders.

Trots op:
"Product van België"

 

 
  De Parel 08 wordt geleverd per stuk in een houten, genummerde kist.
PRIJZEN DE PAREL 08
 fles (75cl)         108.00 EUR 

 

ONLINE BESTELLEN