De Levenswaters van Kasteel Genoels-Elderen
       
 
LEVENSWATER
WIT
 
LEVENSWATER
BLAUW
 
LEVENSWATER
GOUD
 
Al onze levenswaters worden gebotteld op het kasteel en zijn te koop zolang de voorraad strekt.
ALLE PRIJZEN VERMELD OP DEZE PAGINA ZIJN INCLUSIEF 21% BTW

 

Het idee om te gaan stoken is al veel ouder dan de wijnbouw.
Reeds in het begin van de jaren tachtig had de familie van Rennes plannen
om persresten van wijnbouwers uit te gaan stoken tot een Limburgse Marc.

Limburgs Levenswater wordt gestookt uit de druivendraf van “Chardonnay” druiven van de hoogste kwaliteit. Deze producten zijn uniek in België. Jaarlijks worden er ongeveer 12.000 flessen van 0.5L verkocht. Alle producten die onze stokerij voortbrengt wordt voor 100% van Chardonnay-druiven gemaakt die afkomstig zijn van onze eigen wijngaarden en wordt gestookt, gerijpt en gebotteld op het Wijnkasteel Genoels-Elderen. In de wijngaarden van het Wijnkasteel worden geen kunstmest, herbiciden of andere, voor de gezondheid schadelijke, stoffen gebruikt. Gezonde druiven zorgen voor gezonde wijn en levert gezond levenswater op.

Tijdens de oogst worden de trossen geperst om het sap te scheiden van de druiven. Wij gebruiken weinig druk om onze druiven uit te persen, zodat we enkel het beste sap eruit halen. Na deze persing blijven er nog schillen, pitjes, steeltjes en vruchtvlees over. In deze persresten zit echter ook nog heel wat sap. Deze druivendraf (persresten) of deze ‘marc’ is een fantastisch basisproduct om een mooie ‘Eau-de-vie de Marc’ of een mooi ‘Levenswater’ te stoken.

Na het vakkundig distilleren met de meest perfecte distilleerkolom, wordt enkel de beste alcohol overgehouden, en door ons gebruikt (middenloop) 65% VOL.

In 1998 werd kwalitatief de beste stookinstallatie aangekocht. Een kolomdistillateur gebouwd door Arnold Holstein Am Bodensee. De moderne versie van de vroegere 'alambic'.

Deze Marc wordt vervolgens uitgestookt in een distilleerkolom. Het distillaat bevat ongeveer 65% alcohol. Aan deze alcohol hebben zich de aroma’s van de Marc gebonden. Dit is het basisproduct dat vervolgens verder verwerkt zal worden tot 3 verschillende dranken: Levenswater Wit, Blauw en Goud.

 

Om optimaal te kunnen genieten van het Limburgs Levenswater adviseren wij U:
- bewaren en serveren bij kamertemperatuur;
- geniet door veel te ruiken doch weinig te drinken;
- gebruik de beste aromahoudende glazen, bijvoorbeeld cognacglazen.

Het Levenswater Wit  wordt gereduceerd tot 40% VOL., waarna het gebotteld wordt en gereed is voor consumptie. Buiten gistculturen voor de gisting en drinkwater voor het reduceren wordt er aan deze producten niets toegevoegd.

 

 
  Het LIMBURGS LEVENSWATER WIT wordt gereduceerd tot 40% VOL..
PRIJZEN LEVENSWATER WIT
 fles (50cl)          27.80 EUR 

 

ONLINE BESTELLEN

 

 

 
 
 
 
 

Het Levenswater Blauw rijpt vele jaren in Franse eiken houten wijnvaten in de kelders van het kasteel  en bevat dan nog +/- 58% alcohol.

Het Levenswater Blauw wordt vervolgens gereduceerd tot 43,5% VOL. Dit vakkundig reduceren, dat 3 tot 4 maanden duurt, geschiedt met de grootste zorg. Hierna wordt het levenswater van Genoels-Elderen gebotteld en is het gereed voor consumptie.

Buiten gistculturen voor de gisting en drinkwater voor het reduceren wordt er aan deze producten niets toegevoegd.

 

 
  Het LIMBURGS LEVENSWATER BLAUW wordt gereduceerd tot 43,5% VOL..
PRIJZEN LEVENSWATER BLAUW
 fles (50cl)           32.80 EUR 

 

ONLINE BESTELLEN

 

 

 
 
 
 
 

Het Levenswater Goud rijpt minimaal 8 jaar in Franse eiken houten wijnvaten in de kelders van het kasteel  en bevat dan nog +/- 52% alcohol.

Het Levenswater Goud, tenslotte, wordt niet gereduceerd, en blijft dus +/- 52% VOL behouden. Zo wordt het gebotteld en is het gereed voor consumptie.

 

 
  Het LIMBURGS LEVENSWATER GOUD wordt niet gereduceerd en behoudt hiermee zijn oorspronkelijke +/- 52% VOL..
PRIJZEN LEVENSWATER GOUD
 fles (50cl)           39.30 EUR 

 

ONLINE BESTELLEN